אודות קיבוץ מגידו
"היום, יום ב´ בשבט תש"ט (02.02.1949), שנה ראשונה למדינת ישראל, עלינו כאן חברי הקיבוץ "השומר הצעיר" על שם יוסף קפלן ואנו מניחים יסוד לישוב חדש במולדת "בני בלי בית, בני בלי שם, פליטת החברה האנושית היינו, כי בני מחנות הריכוז, שבויי גדרות התייל, משוללי צלם האדם היינו. כחיה נרדפת הסתתרנו שנים על שנים ביערות בחורים ובסדקים..." (מתוך מגילת היסוד).
קיבוץ מגידו הוקם בשנת 1949 לפני סיום מלחמת השחרור. הגרעין המייסד הוא של פליטי שואה שהתארגנו לגרעין בתום מלחמת העולם השנייה ועלו קבוצות כמעפילים בלתי לגליים. לאחר הכרזת המדינה ב – 29/11/47 כשמספר קיבוצי התנועה הותקפו, על פי החלטת התנועה התפצל הגרעין לקבוצות עזרה בנגבה, עין השופט, דן ומשמר העמק. חברי הגרעין השתתפו באופן פעיל במלחמה, הגנה ושיקום ההריסות. בפברואר 1949 עלה הגרעין על הקרקע. תחילה התמקם הקיבוץ בשרידי כפר ערבי נטוש ורק לאחר מספר שנים בנו את הקיבוץ בגבעה סמוכה. כשלוש שנים לאחר העלייה על הקרקע הצטרף לקיבוץ גרעין שהורכב מבוגרי התנועה בארץ, ממקסיקו ומלבנון. ולאחר שבע שנים הצטרף גרעין גדול מארגנטינה ונקלטה חברת הנוער הראשונה. בשנים שלאחר מכן, הקיבוץ קלט גרעינים נוספים והתחנכו בו מספר חברות נוער אך מספר החברים לא גדל בהתאם, בגלל עזיבתם של חברים נוספים.
הצריפים הראשונים + חדר האוכל הראשון
דו"ח סקירת מצב - הקמת קיבוץ מגידו
לאורך השנים, מגידו היה קיבוץ "מתנדנד" הן בצד הדמוגרפי והן בצד הכלכלי. כפי שניתן לראות על פי כמות החברים הקטנה אשר נותרה בקיבוץ עצמו, הקיבוץ ידע עד סוף שנות התשעים תנועה רבה מאד של חברים/ מועמדים/ בני קיבוץ/ בני חברות נוער/ חברי גרעינים/ אשר באו והלכו כלעומת שבאו.
בנובמבר 2000, לאור המצב הדמוגרפי העדין והמצב הכלכלי הלא יציב, הקיבוץ החליט במהלך בזק לשנות את אורח חייו מקצה אל קצה (ללא שלבי ביניים) ועבר לצורת חיים שבה החבר אחראי לפרנסתו, כאשר הקיבוץ מקיים רשת ביטחון לעזרה בבעיות מיוחדות של חברים. כמו כן, בוצע הליך של שיוך דירות ושיוך נכסים יצרניים. מהלכים אלו,הנם המהלכים החשובים ביותר אשר בוצעו במגידו ב 60 שנות קיומו.
קיבוץ מגידו שוכן על גבעה בסמוך לתל מגידו בשולי החלק הדרום מערבי של עמק יזרעאל.
10 דקות נסיעה מיקנעם, 10 דק' נסיעה מעפולה, 15 דק' נסיעה מכביש 6.
קיבוץ מגידו הנו חלק ממועצה אזורית מגידו, השוכנת באזור רמת מנשה. שטח השיפוט של המועצה משתרע על פני 170,000 דונם בין יקנעם עילית בצפון, עמק יזרעאל ממזרח, ואדי-ערה מדרום, ורכס הרי הכרמל ממערב. בשטח המועצה מתגוררים כ-9600 איש, המתחלקים על פני תשעה קיבוצים, שלושה מושבים ומושבה אחת. המועצה האזורית נקראת על שם העיר העתיקה מגידו.